Winestillery Tuscan Vermouth, 18% Vol. 750ml.

368 DKK

Denne italienske vin har en flot lys ruby rød farve, med lilla noter. 

 

  • Land: Italien
  • Område: Vermouth
  • Drue: Sangiovese
  • Smag: Smagen i denne vin er meget elegant, rund med et silkeagtigt finish i munden. Røde frugter sammen med sorte bær, en delikat bitterhed af friske urter og en dyb eftersmag med en lang mineral afslutning. 
  • Duft: Vinen har en meget intens, bred og kompleks duft, en delikat note af blomster, blandt andet violer. Derudover har den en levende aroma af små røde frugter, med blandt andet rosemarie og artemisia. Den har en lang og vedholdende afslutning med noter af friske krydderier og knust rød peber. 
  • Passer til: Denne vin passer perfekt til fjerkræ, lyst kød, pastaretter, charcuteri, pølsebord, sandwich og salat.

11 på lager (kan bestilles som restordre)

Beskrivelse

Vermouth: født og opvokset i Toscana
Toskanske rød Vermouth

Traditionen af Vermouth i Toscana har meget gamle rødder, stærkt forbundet med sin historie om produktion af højkvalitetsvin og til dets byer, der var det afgørende centrum for krydderhandelen. Selv om det er ubestrideligt, at Vermouth har haft i Turin “dåben”, er dens fødested ikke lige så sikker. Der er antikke tekster fra det attende århundrede, som omhyggeligt beskriver produktionen af Vermouth i Toscana, som eksisterede og blev konsumeret regelmæssigt for dets stomatologiske og medicinske egenskaber. Både den berømte toscanske læge Villifranchi i sin “Enologia Toscana” fra 1773 AD og den berømte “Pharmacopoea Taurinensis” fra 1736 AD citerer disse produktioner af toscanske “vinum absinthites”. Vores toscanske Red Vermouth er inspireret af smag af den tid og forsøger at udforske traditionen med det formål at give det en ny impuls

Du kunne også være interesseret i...