Chianti DOCG 2016

124 DKK

Denne traditionelle Chianti er overvejende fremstillet af Sangiovese-druer (85%), og dertil Merlot (10%), Canaiolo (5%).

Vinen er tør og frisk, med noter af mørke skovbær og afrundede taniner. Vinen er en exellent ledsager til pasta og tomatbaserede retter, og fungerer også fremragende som aperitif.

Vi håndplukker druerne, hvilket gør det muligt at vælge kun de bedste druer til vores kvalitetsvin.

Vores vingård, som vi løbende fornyer og genplanter, ligger i bakkerne omkring gården omkring 150-180 m over havets overflade og skråner langsomt ned mod Resco-floden. Der bruges ikke herbicider i forbejdningen af jorden. For at beskytte druerne mod svampesygdomme bruger vi udelukkende produkter baseret på kobber og svovl.

108 på lager

Kategorier: , ,

Beskrivelse

Gården “Antico Borgo La Torre SSA”, der er godkendt til agriturisme, har 32 ha jord, der består af ca. 10 ha vingård, 1 ha olivenlunde, 10 ha agerjord, 9 ha skov og den resterende en frugtplantage og valnød træer. Gården producerer primært vin og olivenolie. Al produktion er i overensstemmelse med principperne for integreret landbrug, certificeret af den toscanske kvalitetsstandard ‘Agriqualità’.

Vi laver vores vin i gårdens egen vinkælder beliggende på underjordisk niveau i vores ‘kornkammer’ fra det 18. århundrede. Rustfrit stål og traditionelle betontanke bruges under vinfremstilling. Vinen modnes inden aftapning i tønder af rustfrit stål der er udstyret med et kvælstofsystem. Siden 2019 har vi tilføjet egetræsfade for at muliggøre en større rigdom af smag. Den samlede lagerkapacitet er 500 hl.

Efter vinhøsten fyldes druerne i tanke ved hjælp af tyngdekraften, muliggjort af de forskellige niveauer mellem gårdhaven og vinkælderens delvist underjordiske niveau. Den traditionelle bygning med tykke stenvægge og vinkælderen, der er delvist under jorden, muliggør gæring og opbevaring af vinen ved en konstant temperatur på omkring 18 ° C.