Chianti DOCG 2018 “IL Calanco”

114 DKK

Denne vin er overvejende fremstillet af Sangiovese-druer (90%) samt Canaiolo (5%), Merlot (5%). 2018 var et år med meget sol og lidt regn, hvilket resulterede i druer med en høj koncentration af sukker og rig frugtsmag. Efter 9 måneder på ståltanke har vinen fortsat modningen i små (5 hl.) egetræsfade i 5 måneder, hvilket har resulteret i ekstra smagsdybde og afrunding. Vinen er opkaldt efter de bjergformationer (Calanco) der omgiver vinmarkerne og er typiske for området.

Vinen er tør og fyldig, med noter af røde bærfrugter og vanillie. Med afrundede, markante taniner er denne vin en fantastisk ledsager til steaks, grill mad og vegetarianske gryderetter. Den kan drikkes nu eller yderligere modnes i vinkælder 2-3 år.

Vi håndplukker druerne, hvilket gør det muligt at vælge kun de bedste druer til vores kvalitetsvin.

Vores vingård, som vi løbende fornyer og genplanter, ligger i bakkerne omkring gården omkring 150-180 m over havets overflade og skråner langsomt ned mod Resco-floden. Der bruges ikke herbicider i forbejdningen af jorden. For at beskytte druerne mod svampesygdomme bruger vi udelukkende produkter baseret på kobber og svovl.

92 på lager

Beskrivelse

Gården “Antico Borgo La Torre SSA”, der er godkendt til agriturisme, har 32 ha jord, der består af ca. 10 ha vingård, 1 ha olivenlunde, 10 ha agerjord, 9 ha skov og den resterende en frugtplantage og valnød træer. Gården producerer primært vin og olivenolie. Al produktion er i overensstemmelse med principperne for integreret landbrug, certificeret af den toscanske kvalitetsstandard ‘Agriqualità’.

Vi laver vores vin i gårdens egen vinkælder beliggende på underjordisk niveau i vores ‘kornkammer’ fra det 18. århundrede. Rustfrit stål og traditionelle betontanke bruges under vinfremstilling. Vinen modnes inden aftapning i tønder af rustfrit stål der er udstyret med et kvælstofsystem. Siden 2019 har vi tilføjet egetræsfade for at muliggøre en større rigdom af smag. Den samlede lagerkapacitet er 500 hl.

Efter vinhøsten fyldes druerne i tanke ved hjælp af tyngdekraften, muliggjort af de forskellige niveauer mellem gårdhaven og vinkælderens delvist underjordiske niveau. Den traditionelle bygning med tykke stenvægge og vinkælderen, der er delvist under jorden, muliggør gæring og opbevaring af vinen ved en konstant temperatur på omkring 18 ° C.