Tilbud

Winestillery Tuscan Premium Vodka, 42% Vol. 750 ml.

480 DKK 336 DKK

30 på lager (kan bestilles som restordre)

Beskrivelse

Vodka: den gamle forbindelse mellem Rusland og Italien
Toskanske Premium Vodka

Som det er kendt, bestrides vodkas fædre mellem Polen og Rusland, men måske få ved at arktypen af ​​denne spiritus er blevet bragt til disse lande af italienerne. I slutningen af ​​det fjortende århundrede introducerede de underholdende genoiske handelsfolk destillaterne til den russiske domstol af tsarerne. Ifølge historikeren William Pokhlebkin ville genoenske, under deres kommercielle rejse til Litauen, der passerer fra Moskva, især have ladet den store russiske prins Dimitri Ivanovich Donskoi smage deres vin Aqua Vitae. På grund af den store succes med prøvesmagningen ville den russiske adel da have besluttet at importere den spiritus og den teknologi, der var nødvendig for at producere den i Polen for at starte markedsføringen.

Så forsøgte de straks at destillere råmaterialerne, der var let tilgængelige i deres enorme imperium.

Selvom vinen var tilgængelig i gode mængder, der kommer fra Krim og Bulgarien, ville dens forsyning imidlertid have medført store omkostninger på det endelige destillat på grund af den lange rejse til hovedstaden eller til Skt. Petersborg. Så valget af  råmateriale, der skal destilleres, på kartofler og rug, tilgængeligehed af dårlige produkter  i overflod fra de kolde russiske stepper.

Italien spillede derfor en afgørende rolle med at overbevise Polen og Rusland om at udvikle vodkaen, hvis navn kan oversættes som “lille vand” og som utvivlsomt minder om, at “livets vand” (acqua vitae), som var den spiritus, der blev importeret af genoen.