Oliven olie

Viser et enkelt resultat

Oliven Høst.

Mange af vores “oliveti” (olivenlunde) i Toscana består af træer, der er over alt fra 500 til 1000 år gamle og er plantet på terrasserede bjergskråninger. Vi bruger den naturlige blanding af de sorter, der er plantet i hver oliveto, for at give essensen af ​​det land, det er plantet på.

Vi høster tidligt, omkring midten af ​​oktober, når oliven har nået “verizon”, ligesom farven på oliven begynder at ændre sig, og de er på toppen af ​​smag og polyfenoler. Sorterne af oliven findes i mange forskellige farver, og slutresultatet er normalt en blanding af strålende nuancer fra grøn til lilla. Vores oliven er alle hånd plukket og får lov til at falde forsigtigt ned på net, der er placeret under hvert træ. Det ligner plukning af kirsebær, selvom oliven har en tendens til at være lidt sværere at plukke af træet. De, der plukker, arbejder tæt sammen, nogle arbejder på stiger, mens andre arbejder på de nederste grene, og alle tilføjer til den voksende bunke oliven nedenfor på nettet. Oliven samles nedenfor på nettene, ofte sammen med blade og grene, der senere er sorteret. Alle trækker omhyggeligt omkring de voksende bunker af oliven, mens de vælger at prøve ikke at knuse nogen oliven på jorden. Oliven håndteres meget omhyggeligt fra start til slut for at bevare olivenne intakte så meget som muligt, fordi oliven, der er punkteret, knust eller endda efterladt for længe før knusing, producerer en olie med højere syreindhold, hvilket ikke er en god ting. Afhængigt af sorten findes oliventræerne i alle forskellige former og størrelser. Nogle store, andre fyldige, et par spar, hvert træ har sin egen karakter. Når hvert træ er plukket helt op, tager de nettene op i hold for forsigtigt at samle alle oliven, plukke eventuelle blade eller grene og derefter hælde dem forsigtigt i kasser, som vi bruger til at transportere oliven til “frantoio” (olivenmølle ).

Processen fra oliven til olie.

Vi forarbejder vores oliven inden for 24 timer efter høsten, og sikrer, at de er sunde, uskadede og stadig på deres højeste friskhed.

Når de ankommer til møllen, sættes oliven i store containere, hvor de hviler, indtil det er vores tur i forarbejdningslinjen. Det første skridt er at hælde beholderen i en rør, der fodrer oliven op i et transportbånd i en vandvask for at slippe af med al snavs såvel som de fleste af grene og blade. Fra vasken går de ind i en maskine, der moser dem til en pasta, og sender dem derefter ind i en ilt tæt tank, der fungerer som en gigantisk blander, der konstant holder pastaen i bevægelse. Pastaen forbliver i tanken i ca. 50 minutter og sendes derefter til en centrifuge, der roterer ved 3000 omdrejninger pr. minut for at adskille vand og faste stoffer fra olien. Olien sendes derefter til en mindre lodret centrifuge, der spinder ved 6000 o / min, der adskiller lidt mere vand fra olien og derefter sender olien til opsamling i en stor rustfri stålbeholder og dermed “Nuovo” (ny olie) Extra Virgin Olivenolie er født. Til vores “Nuovo” hældes de på flasker inden for få dage, så du kan opleve den nye ekstra jomfru olivenolie, ligesom italienerne gør.